Asigurarea culturilor agricole

Se pot asigura:

  • toate culturile agricole;
  • cereale, plante tehnice, plante medicinale si aromatice, leguminoase alimentare, plante de nutret, cartof si legume, culturi semincere, rodul viilor, pomilor si hameiului, arbusti fructiferi, capsuni, culturile din sere, solaria, rasadnite si tuneluri, pepinierele pomicole si viticole, plantatiile de portaltoi.

Riscurile acoperite, in functie de solicitarea clientului:

ingheturile tarzii de primavara, grindina, ploile torentiale, furtuna/vijelia, incendiul, alunecarile si prabusirile/surparile de terenuri cultivate, ingheturile timpurii de toamna, denumite generic riscuri Standard, sau numai: grindina, ploile torentiale, furtuna/vijelia, denumite generic riscuri Standard redus.

Contractul de asigurare poate fi incheiat astfel:

  • pana la data de 1 martie, pentru rodul plantatiilor (vii si pomi) asigurate la grupa de riscuri "Standard";
  • pana la legarea definitiva a rodului, pentru plantatiile de vii si pomi asigurate numai la riscul de "grindina" - in tot cursul anului agricol, dar cel putin cu o luna inaintea inceperii recoltarii culturii respective.

Suma asigurata se stabileste de catre Asigurat impreuna cu Asiguratorul si reprezinta totalitatea cheltuielilor tehnologice, exclusiv cheltuielile cu recoltarea.